Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Λοιμωδών: Νέες προσπάθειες για μετατροπή του νοσοκομείου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Χθες, Πέμπτη 12/6, εργολάβος με το συνεργείο του επιχείρησαν να ξεκινήσουν τις εργασίες για τη μετατροπή τμήματος του Νοσοκομείου Λοιμωδών σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Τμήμα του νοσοκομείου Λοιμωδών – Αγία Βαρβάρα έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για δέκα χρόνια με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Οι έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής, που έκαναν δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας «νοσοκομεία και όχι φυλακές» σταμάτησαν τις εργασίες και δόθηκε μια παράταση για μετά τις εκλογές.

Από προχθές είχαν εμφανιστεί συνεργεία και με πρόσχημα την αποψίλωση άνοιξαν το κτίριο που έχει παραχωρηθεί στο ΠΡΟ.ΠΟ.

Χθες, Πέμπτη 12/6, μπήκε στο κτίριο εργολάβος με το συνεργείο του και παρουσία αστυνομικής δύναμης επιχείρησαν να ξεκινήσουν της εργασίες μετατροπής τμήματος του νοσοκομείου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η άμεση αντίδραση και οι έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και του συντονιστικού σωματείων και φορέων Δυτικής Αθήνας είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες και να βγουν οι εργάτες από το κτίριο. Στη συνέχεια ήρθαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Αριστεράς από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και την περιφέρεια.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε διαβούλευση εκπροσώπων των δημοτικών αρχών με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Κικίλια, τη Δευτέρα.

Το συντονιστικό φορέων και κατοίκων θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 25/6, όπου θα παρουσιαστεί και το θέμα του νοσοκομείου.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται δράσεις όπως εξορμήσεις με την προκήρυξη του συντονιστικού για την ενημέρωση των κατοίκων και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οποία λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο κόσμος της γειτονιάς, ο απλός κόσμος της εργασίας, επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τη μετατροπή του νοσοκομείου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σήμερα έγκλειστοι είναι οι μετανάστες, αύριο οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άποροι, οι χρεοφειλέτες του δημοσίου. Δεν κάνουμε καμία ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Τα κέντρα κράτησης πρέπει να κλείσουν και τα νοσοκομεία που έκλεισαν να επαναλειτουργήσουν, και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν είμαστε σε εγρήγορση και συντονίζουμε τη δράση μας. Ο αγώνας για το Λοιμωδών μέχρι τώρα έχει σταματήσει τα σχέδια της ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης, και δεν θα σταματήσουμε ως την τελική νίκη.

Λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών ενάντια στη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου