Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η μαζική, ενωτική και αποφασιστική κινητοποίηση απέτρεψε προσωρινά τη δημιουργία Στρατοπέδων Μεταναστών στο Λοιμωδών | Ανακοίνωση του Συντονιστικό αγώνα Σωματείων, Μαζικών Φορέων, Δημοτικών Κινήσεις και αγωνιστών


Η μαζική, ενωτική και αποφασιστική κινητοποίηση απέτρεψε προσωρινά τη δημιουργία Στρατοπέδων Μεταναστών στο Λοιμωδών. Το Συντονιστικό της Δυτικής Αθήνας, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις από το πρωί έδιωξαν το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου τις μπουλντόζες που είχαν πάει στο Λοιμωδών για να προετοιμάσουν το έδαφος. 
Το απόγευμα, στις 16:00 το Συντονιστικό συνήλθε και εξέδωσε ανακοίνωση [διαβάζετε παρακάτω] και στις 17:00 οι Δήμοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο μίλησαν οι Δήμαρχοι της περιοχής, οι πρόεδροι του ΑΣΔΑ και του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Σωματείων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές κ.ά.

Στις 18:30 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία που είχε προγραμματίσει το Συντονιστικό από το Λοιμωδών στην Πλατεία Σταυρωμένου στο Αιγάλεω. Αποτέλεσμα του μαζικού, ενωτικού και αποφασιστικού αγώνα ήταν να σταματήσουν οι εργασίες διαμορφώσεις του Στρατοπέδου μεταναστών στο Λοιμωδών και ο κ.Δένδιας να " συγγράψει" την εξής ανακοίνωση:


Η ανακοίνωση του υπουργού κ.Δένδια:
«Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:
1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.
2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η κυβέρνηση.
Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «πηγαίνει περίπατο».
Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.»

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού (είχε συνταχθεί πριν την ανωτέρω ανακοίνωση του κ.Δένδια):

ΟΥΤΕ στο Λοιμωδών ΟΥΤΕ πουθενά Στρατόπεδα συγκέντρωσης Μεταναστών
[Συντονιστικό αγώνα Σωματείων εργαζομένων, Μαζικοί Φορείς, Δημοτικές Κινήσεις, Συλογγικότητες και Ανένταχτοι Αγωνιστές της Περιοχής]

Το Νοσοκομείο Λοιμωδών, αφού υπέστη την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης κλεισίματος,μετατάξεων και απολύσεων, σήμερα παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξη για 10 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Εδώ και μήνες η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας με συνεχείς αντικρουόμενες διαρροές περί δημιουργίας κέντρου για κακοποιημένες γυναίκες, για θύματα βίας, για κέντρο περίθαλψης μεταναστών. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που κλείνει νοσοκομεία και δομές  πρόνοιας για να ανοίξει φυλακές.
Η Κυβέρνηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν έχει λεφτά για να κρατήσει ανοιχτό το «Αγία Βαρβάρα», ούτε τα υλικά και προσωπικό στο Αττικό και το Θριάσιο. Θεωρεί περιττά τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας την περιοχή ουσιαστικά χωρίς περίθαλψη. Έχει όμως λεφτά για να ανοίξει στρατόπεδο κράτησης μεταναστών. Την ίδια στιγμή που διαλύονται ολοσχερώς οι πρωτοβάθμιες  δομές υγείας έρχεται το ΙΚΑ λειτουργώντας ως μεσάζοντας να παραχωρήσει τμήμα του νοσοκομείου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Στο νοσοκομείο που διέλυσε του Υπουργείο Υγείας πριν λίγους μήνες θα παρέχει υπηρεσίες υγείας του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ;
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, που με σαφήνεια οδηγεί σε κέντρο κράτησης  μεταναστών. Ο χώρος των νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να παραμείνει χώρος υγείας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς διακρίσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των νοσοκομείων και όχι η μετατροπή τους σε φυλακές. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να φτιάξουν ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ενώ κλείνουν όλα τα άλλα, υπάρχει τρόπος. Να συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής και θα βρεθεί ο τρόπος  και ο τόπος, είμαστε σίγουροι. Κάτω τα χέρια τους όμως από το Λοιμωδών. Ήταν  και πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο για το φτωχό λαό της περιοχής του, ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

[Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛ.  ΕΚΠ/ΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΥΛ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, 18-ΑΝΩ, ΚΕΕΡΦΑ,  ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,ΚΑΠΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΧΑΙΪΔΑΡΙ Αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15, Σωματείο εργαζομένων του Κρατικού, Πενταμελής ΕΙΝΑΠ Κρατικού, Αριστερή κίνηση Περιστερίου, Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι (Χαϊδάρι)]  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με πορείες το Σάββατο 5 Απριλίου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου