Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος | About the Holocaust and the United Nations Outreach Programme


Άουσβιτς - Μπίρκεναου: Το τρομερό στρατόπεδο συγκέντρωσης 

Το "ΧΑΪΔΑΡΙ Αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15" προσπαθεί να διατηρήσει την ιστορική μνήμη θυμίζοντας τα αποτρόπαια εγκλήματα των ναζιστών αλλά  και προβάλλοντας τις αντιστάσεις των λαών. Το Άουσβιτς, τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου/ ΜΠΛΟΚ15 και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, είναι εδώ όχι απλά για να μας θυμίζουν τα εγκλήματα του Ναζισμού αλλά κυρίως για να μας εμπνεύσουν στον αγώνας ενάντια στο νεοφασισμό και στο νεοναζισμό.

Σαν σήμερα, πριν 69 χρόνια, δηλαδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο στρατόπεδο στην Πολωνία στην περιοχή Άουσβιτς - Μπίρκεναου. Την ημέρα αυτή επέλεξε ο ΟΗΕ να ορίσει ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και το Στρατόπεδο Άουσβιτς ως Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα κατορθωτό, παρά τις προσπάθειες ορισμένων συλλογικοτήτων,  το δικό μας "Άουσβιτς",  το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου να γίνει Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 
Για εμάς οι αγώνες ενάντια στο Νεοφασισμό και στο Νεοφασιμό και στους συνεχιστές τους, τη Χρυσή Αυγή και κάθε άλλη ρατσιστική "παραλλαγή" συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του ΟΗΕ για την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (1/11/2005).
Διαβάστε ΕΔΩ την πρώτη δήλωση του Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

"Το ΧΑΪΔΑΡΙ αντιφασιστικό ΜΠΛΟΚ15" τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αντιφασιστικών δράσεων και εκδηλώσεων στο Χαϊδάρι και στην Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου